Aktiviteter

Övnings- och instruktionstillfälle Jägarexamen, grund

Klubben kommer under 2024 att arrangera ett särskilt övningstillfälle för de som är intresserade av att öva på skjutmomenten som ingår i grundprovet för Jägarexamen, dvs precisionsskytte kula, hagelskytte luftmål, hagelskytte markmål och säker vapenhantering. Detta sker lördagen den 4/5 kl 9-14. I passet ingår instruktion, 50 skott hagel, 8 kulskott och lerduvor till en avgift om 800 kr/person, vilket erlägges på plats via Swish. Antalet deltagare är begränsat till 15 personer, anmälan sker till info@hallstajsk.com och klubben meddelar via e-post till de som har tilldelats plats

Prov Jägarexamen, grund

Hallstahammars Jaktskytteklubb är en av Västmanlands läns provbanor. För information om tillfällen och möjlighet att avlägga teoriprov samt grundprov kula och hagel för Jägarexamen maila till hjsk.jagarexamen@telia.com

Prov Jägarexamen, klass 1

Vissa kvällar under säsongen kommer älgbanan att reserveras för uppskjutning för Jägarexamen klass 1. Kvällarna är tisdag v24, 25, 33 och 34 samt må-to v26 och 35 (se kalendern). Ett begränsat antal platser finns till förfogande dessa kvällar. Anmälan till dessa tillfällen sker mail-ledes till hjsk.jagarexamen@telia.com. Tillgången till plats är begränsad och provledaransvarig kommer att enskilt meddela de som tilldelats plats via e-post. Lånevapen kommer att finnas tillgängliga.

OBS! Samtliga provtillfällen fram till och med v26 är nu fulltecknade.

Klubben är alltid i behov av hjälp med provledare. Har du möjlighet att hjälpa till, skicka ett mail till hjsk.jagarexamen@telia.com så tar klubben tacksamt emot erbjudandet och ser till att ge dig allt stöd du behöver för att kunna vara provledare.

Skjutprov

Intyg för godkänt skjutprov (Svenska Jägareförbundets medaljer av olika valör) kan på anmodan erhållas ordinarie jour-kvällar på älgbanan. För tider se kalendern.

Vildsvinsskyttet

Vildsvinsskyttet anordnas årligen i samarbete med Studiefrämjandet och Svenska Jägareförbundet. För tid se i kalendern. Om ytterligare information önskas maila till info@hallstajsk.com eller kontrollera annonsering hos Studiefrämjandet och Svenska Jägareförbundet.

Björnpasset

Möjlighet att avlägga björnpasset ges i början av augusti. För tid se i kalendern. För ytterligare information maila till info@hallstajsk.com

Klubbtävlingar

Påsksmällen. Omfattar 3 serier skeet. Tävlingen sker varje år på Långfredagen. För tid se i kalendern.

KM. Kombinerat jaktskytte hagel, klass 4 och klass 1. För tid se i kalendern.

Funktionärstävlingen. Kombinerat jaktskytte hagel och klass 1. Reserverat för funktionärer som har tjänstgjort för klubben under säsongen. För tid se i kalendern.